Zeleni anđeli

0 1.482

Osnovna škola “Stevan Aleksić” iz Jaše Tomić je još septembra meseca prošle godine dobila i prihvatila pozov od Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice i Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine da učestvuju u realizaciji programa pod nazivom “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini”.
Cilj ovog projekta je podizanje svesti o ličnoj odgovornosti za brigu o životnoj sredini i podsticanje aktivnosti koje će doprineti negovanju i očuvanju čistijeg i zelenijeg ambijenta u školama, predškolskim ustanovama i lokalnim sredinama. Posebna pažnja usmerena je na razvijanje saradnje sa lokalnim sredinama.
Pošto u školi imaju veoma brojnu ekološku sekciju koja redoovno sređuje školski proctor, rešili su da krenu korak dalje i učine nešto i za prostor oko škole. Poseban akcenat stavili su na ozelenjavanje parka oko škole, koji je posle više oluja i poplave od 2005. godine vrlo ruiniran i opustošen. Prvo su napravili plan zajedničkih aktivnosti, a zatim krenuli u akciju. Rasadnik “Vojvodina šume” donirao je više listopadnih i zimzelenih sadnica kao i niskog rastinja koje su raspoređene i zasađene u parku. Mladi ekolozi su aktivno i vrlo ozbiljno pristupili rešavanju problema i radili su neopisivom voljom i entuzijazmom.
Ovaj projekat omogućava i razvijanje aktivnih metoda nastave, razvijanje sposobnosti za timski duh, kooperaciju u radu kao i neposredni istraživački rad.
Ovo je samo prvi korak u realizaciji projekta, u nastavku su i od novosadskog Instituta za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu dobili još sadnica čime su još više ulepšali prostor oko škole i mali delić naše jedine i neponvljive zelene planete.

Ovom prilikom pozivamo i sve zainteresovane za ulepšavanje sela, centra i okoline, da se jave i pognu nama, prirodi, potocima i celoj planeti zemlji.
Pozdravljaju vas mladi ekolozi pod imenom “Zeleni anđeli” iz Jaše Tomić

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana