Pokrajinska smotra recitatora 44. put u Sečnju

0 809

Ovogodišnja, 44. po redu Pokrajinska smotra recitatora pod imenom ,,Pesniče naroda mog“ održaće se tradicionalno u sečanjskom Domu kulture od 19. do 21. aprila.
Na smotri će učestvovati ukupno 170 učesnika iz cele Vojvodine a recitovaće se na pet jezika nacionalnih manjina. Prvi dan smotre je kao i svaki put rezervisan za nastupe recitatora mlađeg uzrasta, a opština Sečanj kao predstavnika za tu kategoriju ima učenicu osnovne škole ,,Ivo Lola Ribar“ iz Sutjeske, Leticiju Živojin. Leticija će svoje recitatorsko umeće pokazati kroz pesmu ,,Pas i tri tužna mrava“ pisca Ive Munćana. Ona će recitovati na rumunskom jeziku. Drugi dan takmičenja je predviđen za kategorije srednjeg uzrasta dok je treći predviđen za starije uzraste odnosno srednjoškolce.
Predstavnica opštine Sečanj u ovoj kategoriji je sutješčanka Delorija Ognjan sa pesmom ,,Vegetativni san“ spisateljice Magde Isanos, koju će takođe recitovati na rumunskom jeziku. Sva tri dana smotre počinju u 10 časova, a u revijalnom delu će nastupiti KUD ,,Vlado Tomanović“ iz Sečnja i KUD ,,Jandrija Tomić – Ćić“ iz Krajišnika dok će u holu Doma kulture biti postavljena izložba likovnih i vajarskih dela likovne kolonije ,,Gest“.
reciter-326x468

Tekst: Nataša Šaru

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana