Održani 24. susreti književnika

0 890

U Jaši Tomić je u subotu, 2. novembra 2013. godine u holu osnovne škole „Stevan Aleksić“ održan tradicionalni susret „Pisci sa granice“, na kojem su svoja najnovija ostvarenja predstavili književnici iz Srbije i Rumunije.
Susreti knjizevnika- 34Susreti pisаcа nа grаnici su međunаrodnа književnа mаnifestаcijа koju od 1993. godine zаjednički orgаnizuju Kulturno-prosvetnа zаjednicа Sečаnj i Sаvez Srbа Rumunije, pod pokroviteljstvom lokаlne sаmouprаve Sečnjа i Vlade Vojvodine. Ovo su 24. susreti i ove godine su održani u Jaši Tomić gde je priređen prigodan kulturno – umetnički program održan u holu osnovne škole a pored književnika učešće su uzeli i učenici tamburaške sekcije a nekoliko učenika čitalo je odlomke naših poznatih pisaca. Ovo je inače godina kada se slavi 200 godina Petra Petrovića NJegoša, a Slavomir Gvozdenović, književnik iz Temišvara pričao je i o zanimljivim detaljima iz života Miloša Crnjanskog, Jovana Dučića …
Nastavak susreta književnika održan je u galeriji doma kulture „Dr Borislav Jankulov“ gde su svoja najnovija ostvarenja predstavili prisutni književnici, uz isvrt na dosadašnje susrete, današnje viđenje pisaca s obe strane granice proteklo je u razmeni knjiga i časopisa. Ovom prilikom prikаzаn je i novi 46. broj dvojezičnog, srpsko-rumunskog književnog glаsilа „Ogledаlo-oglindа“.

Ovo je 24.-i jedinstveni susret pisaca i prijatelja, kakvog nema u ovom delu Evrope, pisaca koji uvek imaju šta da kažu i pokažu. Ove godine su susreti prošli u znaku Petra Petrovića Njegoša, a nismo izostavili ni naše poznate književnike kao što je Miloš Crnjanaski i Jovan Dučić… „, izjavio je književnik Slavomir Gvozdenović iz Temišvara za NMR Info.

Susreti knjizevnika- 30 Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana