Rukometaši Hercegovine poginuli na terenu

0 1.586

Prvo kolo prolećnog dela prvenstva PRLS odveo je rukometaše sečanjske Hercegovine na uvek vruć teren u Jabuku. Sama situacija na tabeli podizala je tenziju u ovom susretu, jer su bodovi preko bili potrebni ekipi domaće Jabuke.

Sjajno su sečanjci otvorili ovak meč i poveli 5-1, domaćin ipak uspeva da uspostavi kakvu takvu rezultatsku ravnotežu, ali odbrana koju igra Hercegovina donosi prevagu na stranu gostiju, pa je u 20. minutu prvi put visokih  12-6 za goste. Da momci iz Jabuke znaju da igraju rukomet pokazali su u poslednjih 10 minuta prvog poluvremena, podižu kvalitet igre i na odmor se odlazi rezultatom 12:13 za Hercegovinu.

U prvih desetak minuta nastavka viđen je izjednačen i neizvestan duel a ekipe se smenjuju u vođstvu.  Ipak,  da više žele pobedu pokazali se gosti i u nastavku utakmice dobrom odbranom i kontra napadima stižu do velikih  plus 5 u 52. minutu. Do kraja su rukometaši Jabuke uspeli da smanje rezultat na 27:28, ali za preokret vremena nije bilo.

Strelci za Hercegovinu:

Sebastijanov 10, Andrijašević 6, Miladinov 4, Komar 4, Zubac 2, Popara 2.

-“Veoma važna pobeda za nas. Uvek su utakmice prvog kola veoma teške, ali kada imamo pristup utakmici kao večeras pitanje pobede teško može doći u pitanje. Želim da istaknem da je ovo pobeda cele ekipe, oslabljene odlascima i povredama igrača. Ipak su momci kako se to žargonski kaže “poginuli na terenu” i zasluženo nosimo bodove iz Jabuke” – Za NMR Info izjavio Darko Ivković, trener rukometnog kluba “Hercegovina” iz Sečnja.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana