Jašatomićani ponovo prvi

0 1.686

opstinske_sportske_igre_73

Na 54. Sportskim igrama opštine Sečanj održanim 5. i 6. avgusta 2016. godine u Konaku jašatomićani osvojili prvo mesto u generalnom plasmanu. Muškarci su osvojili prvo dok žene drugo mesto. Krajišnik je u generalnom plasamnu osvojio drugo mesto. Muškarci su osvojili drugo a žene prvo, ali su u generalnom plasmanu bodovno bili slabiji od Jaša Tomića. Treće mesto osvojilla je Sutjeska.

Sportske igre opštine Sečanj traju više od pet decenija i neće se ukinuti, bar ne u dogledno vreme, jer su postale svojevrstan brend. Igre su nekada bile organizovane u gotovo svim opštinama. Tada je to možda i moralo ali danas je jako malo opština koje igre organizuju. Na ovogodišnjim igrama u Konaku prisustvovao je i deda Tasić koji je doneo medalje sa prvih sportskih igara. Deda Tasa, kako ga iz milošte zovu uveliko je premašio osmu deceniju života a mnogo je generacije učio sportu i fer pleju.

opstinske_sportske_igre_75Ove godine je za najboljeg sportistu proglašena Anđa Ignjatović iz Sutjeske. Anđa je samo posle dva meseca od porođaja aktivno učestvovala u više kategorija. Igrala je: odbojku, rukomet, fudbal, košarku i vukla je konopac.

Konak je poznat po dobroj organizaciji koja ni ove godine nije izostala. Većina takmičenja su organizovana u parku dvorca koja sibolišu dugotrajnost igara. Proglašeni su zvanični pobednici ali je ipak na igrama trijumfovao sportski duh, ljubav prema sportu i prusustvovanje raznih generacija. Igre su okupile, od Anđine dvomesečne bebe do starog deda Tasića.

NMR Info čestita pobednicima i mesnoj zajednici Konak na dobro organizovanim igrama.

tabela sa Igara 2016

opstinske_sportske_igre_48

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana