Problemi sa uličnom kanalskom mrežom

0 1.827

U godini kao što je ova, sa mnogo padavina i prevlaženim zemljištem još od prošle godine, pa kad se uzme u obzir i činjenica da je u velikoj meri zapuštena kanalska mreža jasno je da su to „krivci“ za alarmantno stanje u Jaša Tomiću.
kanali-11
Akcije mesne zajednice u čišćenju delova kanalske mreže koji su najkritičniji delimično su uspele, jer je na mnogim mestima toliko zapuštena da je u rešavanju problema potrebna mehanizacija. Na ogroman broj poziva od strane meštana da imaju problem sa površinskom vodom predsednik Saveta mesne zajednice je danas za pomoć pozvao Javno komunalno preduzeće iz Sečnja. Komunalci su u kratkom vremenu poslali mehanizaciju kojom su na pojedinim mestima uspeli da poprave kanale i zapuštene propuste.

Na žalost, ovo je samo mali deo u odnosu u kojem je stanju kompletna ulična kanalska mreža i bez ozbiljnijeg angažovanja mesne zajednice, lokalne samouprave i svih meštana neće se rešiti gorući problem. U mnogim ulicama je ulična kanalska mreža dobra, ali dovoljan je samo jedan zapušteni plac sa srušenom starom kućom ili izgrađen prelaz bez otvora, a češće neizgrađen da kompletna mreža nije u funkciji. Zato mesna zajednica apeluje na meštane da ulične kanale ispred svojih kuća zajedno sa mostovima očiste i redovno održavaju.

kanali-02
Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana