Propisane cene dozvola za rekreativni ribolov za 2021. godinu

4 5.365

Dozvole za rekreativni ribolov za 2021. godinu koštaće od 600 do 10.000 dinara, navodi se u Pravilniku koji je doneo ministar zaštitne životne sredine.

Vrednost godišnje dozvole za rekreativni ribolov iznosi 7.000 dinara. Stariji od 65 godina, žene i lica sa telesnim oštećenjima od 60 do 80 posto plaćaće je 3.500 dinara.

Lica sa telesnim oštećenjem preko 80 posto, lica koja imaju potpuni gubitak radne sposobnosti, vojni i civilni invalidi rata sa telesnim oštećenjem od 60 i više procenata i lica mlađa od 18 godina za godišnju dozvolu izdvojiće 600 dinara.

Dozvola za 2021. godinu za rekreativni ribolov na ribarskom području u zaštićenom području za sva lica iznosiće 4.000 dinara. Izuzetak su zaštićena područja parkovi prirode “Sićevačka klisura” i “Ponjavica”, specijalni rezervati prirode “Ritovi donjeg Potisja” i “Jerma”, zaštićeno stanište “Bara Trskovača” i predeo izuzetnih odlika “Karaš-Nera”. Na tim mestima će dozvola koštati 2.000 dinara.

Za zaštićena područja Palića i Ludaškog jezera ribolovačka dozvola koštaće 2.500 dinara. Cena za pecanje u parku prirode Zlatibor i Radan je 3.000, a u nacionalnom parku Tara 4.500 dinara.

Dozvola za pecanje u zaštićenim područjima Đerdapa, Gornjeg Podunavlja, Karađorđeva, Stare Tise, Obedske bare, Bačkotopolske doline i Uvca koštaće 5.000 dinara.

Za rekreativni ribolov u parku prirode Stara planina dozvola iznosi 6.000 dinara. U predelu izuzetnih odlika reke Gradac košta 10.000 dinara.

Pravilnikom je propisano da dnevne dozvole za pecanje na ribolovnim područjima koštaju 1.000, a višednevne 2.000 dinara.

Propisane cene primenjivaće se od 1. januara 2021. godine.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
 1. bosko komentariše

  trebalo bi da bude za sve penzijonere isto po 4000dira

 2. Zoran komentariše

  Zaista sramotni čin svih onih koji su učestvovali u ovakvoj proceni oko naplate dozvole, bezobrazluk bez presedana!? ŠTA sa onima oko 60 godina starosti koji nigde ne rade a pred penzijom su kao socijalna grupacija.Vi ste ovakvim činom pljunuli na sirotinju i ne sluteći kakve posledice možete izazvati. Naime, ta usta sirotinju kada je svojevremeno punila drzavnu kasu odjednom je zaboravljena. HVALA, nećemo ovako joś dugo, pritom se foliramo da volimo jedni drudge…

 3. Avdo komentariše

  Mislim da bi nezaposleni trebali da imaju isto jeftiniju godišnju naplatu. U svim zemljama je tako jedino ovde deru narod.
  Inače dozvola je uvek bila u visini 10 kg šarana. Koliko znam 1 kg šarana je oko 400 din.

 4. Василије komentariše

  Једно питање јер није сам разумео, имам 15 година и хтео сам да питам колико ја плаћам дозволу?

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana