MZ Krajišnik: Prva akcija pod nazivom „Ulepšajmo svoje selo“

1.545

25.03.2019. godine je održana 11. sednica saveta MZ Krajišnik.
Na dnevnom redu je bio izveštaj o radu u protekloj godini, kao i finansijski izveštaj za isti period. Zaključeno je da se uradilo dosta stvari, da su ispunjena sva očekivanja i da se u narednom periodu očekuje nastavak i realizacija svih zacrtanih radova u selu.
Ove godine će se rešavati komunalni problemi u selu, graditi pristupni putevi oko sela, a kao jedan od većih i bitnijih radova je i rekonstrukcija parka u centru sela.
Naime, na dvadestegodišnjicu početka bombardovanja, na ćošku parka koji gleda ka centru će se izgraditi spomenik tragično poginulom vojniku i policajcu koji su živote izgubili baš u periodu bombardovanja.
Takođe će se osvežiti i dovesti u pređašnje stanje, spomenici palim borcima u Drugom svetskom ratu koji se već nalaze u parku.
Sem toga u planu je još nekoliko stvari koje će se raditi u centru sela, a sve u cilju osvežavanja samog centra.
Jedna od možda najbitnijih stvari koje je savet doneo na sastanku je akcija pod nazivom „Ulepšajmo svoje selo“ koja će se po prvi put dogoditi u selu u periodu meseca aprila.
U akciji kojoj ime sve govori, učestvovaće svi meštani sela Krajišnik a cilj je uređenje ulica, a komisija koja je formirana će na kraju akcije izabrati najlepše uređen kvart u mestu i „pobednicima“ će biti uručena prikladna i simbolična nagrada od saveta MZ.
Cilj akcije je da se poboljša izgled mesta, da se pomogne možda onim domaćinstvima gde niko ne živi ili su domaćini stariji ljudi, a sve u skladu sa dosadašnjom tradicijom i mentalitetom Krajišnika na koje su toliko stanovnici ponosni i po kojima su poznati. Proleće je simbol buđenja i početak radova na selima, a najbolji primer je i ova akcija koja kreće u pravo vreme. Neka ona bude i podstrek ostalim selima da pokrenu iste ili slične radove.
Takođe je predložena i velika dobrovoljna radna akcija čišćenja sela od smeća i otpadaka u centru, parku, oko škole i malih sportskih terena o kojoj ce biti reči za koji dan kad se utvrdi tačan datum. Interesovanje su već pokazli ASŽ iz Krajišnika, savez invalida Krajišnika, mnogi meštani koji su čuli za akciju…
Sve u svemu, savet MZ Krajišnik je zadovoljan dosadašnjim radom, a kako stvari stoje, tako će biti i u budućnosti.
Tekst i foto: Srđan Karanović

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.