FK Krajina: „Evrogolom do 3 boda“

0 2.969

Baš kao što je dan bio vreo u subotu, tako je bilo vrelo i na terenu FK Krajine u Krajišniku koja je odmerila snage sa tradicionalno nezgodnim protivnikom iz Kikinde, ekipom ŽAK-a u 6. kolu Vojvođanske lige „Istok“.

Sparno vreme je učinilo da utakmica ne bude u onom ritmu koji je prepoznatljiv za ekipu Krajine i možda ne na baš zavidnom nivou ali rezultatski gledano, bilo je veoma neizvesno do samog kraja.

Opipavale su se ekipe međusobno sve do 24. minuta kada je kapiten Stojić dobio loptu na perfektan pas Stojakovića i uz svoju spretnost i iskustvo uspeo da matira protivničkog golmana za 1:0.

Do kraja poluvremena Krajina je držala igru u svojim nogama i pokušavala da uveća prednost ali rezultat je ostao isti.

Početak drugog poluvremena donosi neočekivanu obrt gde su gosti imali dve odlične prilike koje na sreću domaćina nisu realizovane u pogodak.

Međutim ta ofanziva i preterana opuštenost u igri domaće ekipe im se isplatila u 65. minuti u kojoj je posle slabog izbacivanja lopte u cilju odbrane svoga gola golmana Vasića, ekipa ŽAK-a došla do izjednačujućeg pogodka. Strelac je bio igrač sa brojem 10, Armando Čekić

To je bio dovoljan razlog da Krajina upali svoje motore i krene u napad na još jedan gol  kojim bi vratila stečenu prednost iz prvog dela utakmice.

U tom periodu beležimo nekoliko dobrih pokušaja sa obe strane i nekoliko dobrih odbrana mladog golmana Vasića koji se time iskupio za ono pomalo nespretno ispucavanje lopte prilikom izjednačujućeg gola.

Mora se spomenuti i fantastičan fudbal dvojice veterana u odbrani Krajine, Grmuše i Kosanovića koji su grčevito pružali otpor protivniku, a sve je to podsećalo na igru koji je ovaj dvojac pružao na utakmicama u svojim najboljim danima i takvom igrom su pokazali mlađim kolegama kako se mora i treba boriti za dres Krajine.

Sem standardno dobrog i iskusnog Bogića na sredini terena, mogli bi se pohvaliti i ostali akteri utakmice jer svi zajedno su učinili da Krajina dođe do novog vođstva.

To se upravo desilo u 80. minutu u kojem je sa leve strane šesnaesterca Stojaković povukao loptu ka sredini i dodao do Stefana Juhasa koji je zamenio povređenog Ivančevića još u prvom poluvremenu i fantastičnim šutem uspeo da postigne evrogol i donese Krajini do tada toliko željenu prednost od 2:1.

Do kraja meča je domaćin rutinski odigrao i priveo utakmicu kraju upisavši nova 3 boda na svom terenu.

Krajina još uvek traži svoju igru koja bi joj osigurala bezbedno mesto na tabeli lige, a na treneru Malbašiću je da to i sprovede u delo u nastavku sezone.

Sledeće kolo je komšijski i opštinski derbi u Sutjesci gde će domaći Radnički dočekati Krajinu u 7. kolu lige.

Radnički je poslednji na tabeli i sigurno će biti motivisan za utakmicu protiv komšija iz Krajišnika.

Sa druge strane, Krajina ima motiv za još jednu pobedu kojom bi napravila niz dobrih partija.

Poželećemo im dobar fudbal i ono već prepoznatljivo: „Napred Krajina“.

Srđan Karanović

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana