Radnički pobedio Srem

0 799

RK Radnicki Jasa TomicPrvoplasirana ekipa Srema iz Sremske Mitrovice je bila favorit pred utakmicu sa domaćim Radničkim kojima su bodovi bili preko potrebni za opstanak u DRLS.

Otvorili su gosti ovu utakmicu mnogo bolje i ostvarili prednost od 2-3 gola. Davali sve od sebe igrači Radničkog, ali to nije bilo dovoljno da se promeni odnos snaga na terenu, pa je na poluvremenu 15:17 za goste.

Početkom drugog dela igre ista je slika na terenu sve do 44. minuta, kada na golu domaćina golman Mates brani nekoliko takozvanih zicera a Radnički prvo anulira prednost gostiju a potom uspeva i da povede sa dva gola razlike. Brzo su gosti konsolidovali redove, izjednačili a u 58.minutu i stekli prednost od 2 gola. Svi su u dvorani pomislili da je utakmica rešena, svi sem igrača u plavim dresovima. Sa dve dobre odbrane i brzim golovima uspevaju da izjednače a Mates opet brani šut Maričiću i Radnički 45 sekundi pre kraja ide u napad za pobedu. Na 6 sekundi pre kraja, posle grubog  faula nad njim pivotmen domaćih Parivodić zarađuje isključenje na 2 minuta. Klupa Radničkog povlači golmana sa gola i ubacuje igrača sa markerom, upravo je Fazekaš prosledio loptu do kapitena Slavkovića a ovaj biva fauliran i sudije dosuđuju sedmerac za domaće. Na golu gostiju golman Petrović, ponikao u rukometnoj školi Radničkog a na liniji sedam metara najiskusniji u plavom dresu Dejan Molnar. Molnar je ovog puta bio uspešniji i na kraju je 30:29 za domaće.

-“Utakmica za opstanak, tako bi se mogao nazvati ovaj duel. Teško ostvarena pobeda nad liderom šampionata i osvojeni bodovi koji su nam veoma značajni u borbi za opstanak” – izjavio je za NMR Info Darko Ivković, trener rukometnog kluba “Radnički”.

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana