Ponosni na rezultat, publiku i podršku

0 912

OSVOJIO TITULU JESENJEG PRVAKA B LIGE FSG ZRENJANIN I NAJAVLJUJE BORBU ZA VIŠI RANG

konak

KSK Konak 1926 se prošle sezone vratio na fudbalsku mapu Banata, a u ovom prvenstvu je osvojio titulu jesenjeg prvaka B lige FSG. U klubu kažu da su, osim na prvo mesto, ponosni i što su se vratili pred svoju publiku.

Od kada ponovo igramo na svom terenu kraj Brzave, ekipa ima više samopouzdanja. Nije isto kada nas je u Boki pratilo nekoliko desetina gledalaca ili kada na utakmicu u Konaku dođe 200 navijača. Za povratak kluba u ligu i renoviranje stadiona i prostorija uložili smo oko milion dinara. Uspeli smo uz podršku Opštine Sečanj i Mesne zajednice i zahvaljujući dobrovoljnom radu članova kluba i radnika preduzeća „Graničar” koji su sanirali krov svlačionice. Pomogli su nam i poljoprivrednici iz sela koji su kupili ulazna vrata i mreže za golove – kaže Zoran Kapor, sekretar KSK Konak 1926.

Konačani su dali 15 golova, a skoro polovina je delo Danijela Zamba (7). Osim njega igrali su: Stefan Horvat, Lacika Orc (golmani), Zoltan Dević, Arpad Kiš, Ninoslav Guran, Robert Gabona, Marjan Guran, Viktor Šandor, Miljan Žerajić, Sanji Šajn, Bogdan Bjelovuk, Dejan Nikolin, Davor Guran, Milan Subić, Nenad Jelača, Janoš Paligros, Đura Nikolić i Borislav Stoisavljević. Ekipu je vodio trener Saša Orc, dok je predsednik kluba Janoš Kovač.

Uz nas je još jedino Tamiš kandidat za viši rang, pa će naš duel na proleće odlučiti prvaka. Mi smo već dogovorili pojačanja, dolazi nekoliko igrača koji su nastupali u Područnoj ligi – najavljuje Kapor.

U Konaku navode i da su formirali podmladak (dečaci i devojčice od 7 do 15 godina). Oni vredno treniraju, a igrali su i prijateljske utakmice sa vršnjacima iz Boke i Jarkovca.

N.M. – List Zrenjanin

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana