Otvoreno igralište na Utrinama

2.514

Danas, 19. novembra 2017. godine  je na Utrinama svečano otvareno dečije igralište.

Igralište je odrađeno u okviru omladinskog volonterskog projekta „Drugari, hajdemo na igralište“ koji sprovodi neformalna grupa Mladi Jaša Tomić, uz podršku Omladinskog kluba Novog Bečeja, Resurs centra u okviru programa Mladi su zakon, a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Poznato je da je Jaša Tomić nakon poplave 2005.godine, dobila novo naselje – Utrine. Utrine su od centra sela udaljene 3 km i u ovom delu sela živi oko 70 domaćinstava, takođe je i veći broj dece i mladih između 15 i 30 godina, njih oko 30. Najbliže igralište je veoma udaljeno, pa nisu u mogućnosti da svakodnevno uživaju na klackalicama, ljuljaškama, toboganu i terenu za mali fudbal. Deca se na Utrinama igraju po putu, što je veoma rizično. Projektom neformalne grupe „Mladi Jaša Tomić“ rešili su ovaj problem. Najmlađima u ovom delu sela, kao i mladima, obezbedili su ljuljaške, klackalice, tobogan, teren za mali fudbal, a bakama i dekama klupe da odmaraju dok njihovi najmlađi uživaju. Tokom realizacije projekta, sa mlađom grupom PU Poletarac iz Jaše Tomić, održana je radionica na temu Jesen. Radionici su pored dece, prisustvovali i roditelji, kao i volonteri udruženja. U okviru projekta, sproveli su i akciju prikupljanja plastičnih flaša, a sakupljanjem plastičnih čepova, priključili su se akciji „Čep za hendikep“. Ovoj akciji se priključila starija grupa  PU Poletarac iz Jaše Tomića i Školski centar sa domom učenika „Dositej Obradović“ iz Subotice.

-„Zahvalila bih se svima koji su podržali naš projekat i pomogli u realizaciji. Mladim i vrednim volonetrima, našim aktivistima, koji su po vetru i hladnom vremenu vredno radili, da bi dečije igralište bilo odrađeno. PU Poletarac iz Jaše Tomić, vaspitačici Ivani Šaponjić za održanu radionicu i vaspitačici Miladi Radivoj koja podstiče svoje najmlađe na humanost, prikupljanjem čepova. Školskom centru sa domom učenika „Dositej Obradović“ iz Subotice i Aneti Čipak Peša  koji su nam se priključili u akciji „Čep za hendikep“. MZ Jaša Tomić koja nas je podržala i obezbedila  farbu, štafne i kantu za smeće. STR Gliša, ZZ Agrolazar, ZZ Nevesinje, Dejanu Jakovljeviću, Miroslavu Paroviću, Banat gradnji – Milanu Zvijeru“, rekla je  Jelena Pandurski Novčić, koordinator neformalne grupe „Mladi Jaša Tomić“.

Jelena Pandurski Novčić je napomenula da će neformalna grupa „Mladi Jaša Tomić“ nastojati da i dalje podstiču aktivizam, volonterizam, humanost, a kroz neke nove projekte nastojaće da upotpune ovo dečije igralište.

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.