RK “Radnički” jesenji prvak

1.503

“Šampioni igraju dok ne odigraju kako treba”   Bili J. King

Prvog vikenda u novembru, RK “Radnički” je protiv “Omladinca” iz Deliblata odigrao poslednju utakmicu u ovom delu polusezone Treće lige – Istok. Sastajanje i ukrštanje snaga između Radničkog i Omladinca je predstavljao svojevrsni derbi sedmog kola Treće lige Sever – Istok, pre ove utakmice obe ekipe su imale isti broj bodova – 10.

Početak utakmice se sastajao u opreznosti ekipa prilikom izgradnje napada i odbrane. Rezultat tokom prvog poluvremena nije odlazio u korist nijednoj ekipi, već je “klackalica” rezultata uvek bila podjednaka, te je rezultat na kraju prvog dela igre iznosio 14:14, evidentan prikaz derbija dve ravnopravne ekipe. Međutim tokom drugog poluvremena to nije bio slučaj, igrači Radničkog podižu tempo igre i nivo koncentracije, i za razliku od prvog poluvremena u drugom počinju sigurno da koriste svoje šanse. Razlika se postepeno povećavala, krivicom svih igrača Radničkog i trenera Grahovca koji je sa nekoliko rotacija pružio priliku svima da se dokažu na terenu. Najbolji pojedinac i igrač utakmice je bio Dejan Molnar, koji je na bekovskim pozicijama uspešno povezivao i razigravao svoje saigrače. Nemanja Slavković je ponovo pokazao svoju kapitensku sigurnost sa 7 postignutih pogodaka dok na drugoj strani u odbrani – golman Avdalović je imao dosta kvalitetnih intervencija i veoma je zaslužan za uspeh svoje ekipe. U odbrani se takođe istakao i Spasoje Janjić koji je tokom cele utakmice igrao u srcu odbrane i odbijao nalete rivala dok se u napadu istakao na crti – pivotmenskom rolom. U redovima gostiju iz Deliblata istakao se Kolarski  sa 12 postignutih golova.

Sve bolja igra Radničkog je konačno privukla i veći broj publike koji su znali da nagrade svoje miljenike sa lepim i pravovremenim aplauzima.

Strelci za Radnički: Slavković 7, Molnar 6, Pašajlić 5, Glomazić 5, Kalapiš 4, Zubac 3, Radošević 3, Janjić 1, Savić 1, Popović 1.

Tekst: Dragan Radošević

Galerija slika

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i

Komentari su zatvoreni.