Prokopali tunel do banke, ispraznili 100 sefova

0 658

BUENOS AJRES – Pljačkaši su tokom novogodišnjih praznika prethodno prokopanim tunelom ušli u trezor banke u Buenos Ajresu i ispraznili više od 100 sefova, saopštila je argentinska policija.
Krađa je primećena tek kada se osoblje vratilo na posao nakon praznika, prenosi Bi-Bi-Si. Policija veruje da je pljačkašima bilo potrebno oko šest meseci da prokopaju tunel dug 30 metara, koji je bio opremljen ventilacijom i osvetljenjem.

Alarmni sistem se nekoliko puta oglasio tokom noći, ali policija, videvši da su vrata banke zatvorena, nije preduzela nikakvu dalju akciju.

Zvaničnici banke nisu želeli da navedu iznos ukradenog plena zbog poverljive prirode sadržaja sefova.

Nekoliko stotina nezadovoljnih klijenata okupilo se ispred podružnice državne banke Provincija u četvrti Belgrano, u argentinskoj prestonici, zahtevajući svoju ušteđevinu i tražeći pravo da provere da li su njihovi sefovi obijeni.

U saopštenju policije se navodi da su lopovi još u julu prošle godine zakupili zgradu u blizini banke i prokopali tunel tačno do trezora.

Nakon finansijske krize 2001. godine, u kojoj je veliki broj ljudi izgubilo deo novca na bankovnim računima, mnogi Argentinci počeli su da svoju ušteđevinu čuvaju u sefovima.

Autor: Agencija Tanjug
Glas javnosti

Dobijte obaveštenja u realnom vremenu odmah nakon objavljivanja nove vesti.

Možda vam se sviđa i
Ostavi komentar

Vaša email adresa neće nigde biti prikazana